PROSJEKT PARAIDRETT

Submitted by
Antonie Cappelen
Publisert
28. juli 2022

Torfinn Katla Opedal har på eget initiativ startet et prosjekt for å standardisere mønstrene for rullestolbrukere. Alle som var på NM 2021 husker vel hans fantastiske oppvisning der.

NTN ser dette som et svært viktig prosjekt i forhold til den videre satsingen på paraidrett. Torfinn ble derfor invitert til NTNs hovedkontor i Trondheim for å gjennomgå tekniske detaljer i de ulike mønstrene.

I løpet av de to dagene i Trondheim bistod GM Per Andresen og Gunnar Rugsveen (sistnevnte for anledningen i rullestol for å føle på hvor vanskelig det er å utføre mønstrene), og de var begge svært imponerte og ydmyke i forhold til den høye kvaliteten på jobben Torfinn har lagt ned. Det må nevnes at Torfinn er blind, noe som gjør hans prestasjoner helt utrolige. 

-Vi gjennomgikk de første ni mønstrene (Chon-Ji til Choong-Moo) og hadde mange interessante diskusjoner og fant gode løsninger. Det må bemerkes at det endelige resultatet er 98% Torfinns verk. Gunnar fikk kjørt seg skikkelig og fikk virkelig kjenne hvor krevende det var å utføre mønster i rullestol, både mentalt og fysisk. Torfinn gjennomførte på en imponerende måte, sier GM Andresen.

Per Einar Johannessen (fagkonsulent paraidrett og prosjektleder Paraidrettssenteret i Trøndelag) kom innom under en av øktene. Han viste stor interesse og lot seg imponere av det han så og av prosjektet.

Prosjektet fortsetter til høsten med flere besøk av Torfinn. Mønstrene skal etterhvert filmes og skal inngå som en modul i NTNs instruktørutdanning. GM Andresen og Gunnar retter en stor takk til Torfinn for at han tok turen til Trondheim og involverte dem i dette viktige prosjektet.

Foto: Jostein Værnes

GM og Torfinn

Torfinn, Gm og Gunnar

Torfinn og Gunnar

Torfinn